Brownies & Downies

Wij zijn het leukste restaurant van Katwijk! Brownies & downieS Katwijk is een trotse vestiging van de landelijke formule Brownies & downieS. Bij Brownies & downieS krijgen jongeren met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt, een leer-werkplek aangeboden. Deze bijzondere medewerkers, ook wel samenwerkers genoemd, hebben als doel om u een onvergetelijke ervaring te bezorgen. We heten u graag welkom om deze unieke belevenis te ervaren.

Brownies & Downies is een restaurant/café waar mensen met een beperking begeleid kunnen leren en werken. Door hun professioneel te begeleiden wil Brownies&Downies mensen met een beperking niet alleen een dagbesteding bieden, maar helpen op weg naar een ‘echte’ baan. Marlize van Duijn – eigenaar vaan Brownies & Downies – Katwijk geeft 17 mensen met een beperking de mogelijkheid aan de arbeidswereld te participeren en te leren.

De persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers staan centraal en zij werken samen met lokale zorginstellingen, scholen en bedrijven.

Bovendien is het een energiezuinig en gedeeltelijk circulair ingericht café, waar veel informatie over Katwijk wordt gedeeld.

We lichten graag de punten uit waar Brownies & Downies in uitblinkt:

  • Bij Brownies & Downies leren de medewerkers om afval te scheiden, zuinig om te gaan met water, de verwarming met een tijdschakelaar te regelen en zij vermijden zo goed mogelijk afval (geen afgepakte koekies bij de koffie, bijvoorbeeld).
  • Brownies & Downies draagt bij aan een positief imago door het sociale engagement.
  • Bij Brownies & Downies nemen ze verantwoordelijkheid voor medewerkers en maatschappij. Dat is hun voornaamste doelstelling.