Clusius Craft Distillers

In het hart van de Nederlandse tulpenvelden werken we in onze eigen distilleerderij met passie, de beste Hollandse tulpenbollen en de nieuwste technieken om een ongerepte, pure en werkelijk unieke wodka te creëren.

Clusius Craft Distillers hebben met de Dutch Tulip Vodka een volledig nieuwe en innovatief product ontwikkeld, wat niet alleen qua productie heel duurzaam is, maar ook bijdraagt aan de circulaire economie, door van de reststromen van duurzame tulpentelers een nieuw product te maken.

Daardoor dragen zij tevens bij aan de risico minimalisering van duurzame bollenteelt.

Hun afvalstroom gaat naar de veeboerderij. Ook dragen zij met dit nieuwe product bij aan de positieve en innovatief imago van Katwijk.

We lichten graag de punten uit waar Clusius Craft Distillers in uitblinkt:

  • Alle producten die zij voor het destilleren van hun Wodka nodig hebben zijn biologisch gecertificeerd. Clusius Craft Distillers bevordert daarmee de biologische tulpenteelt in Nederland.
  • Zij besparen veel energie door het warme restwater van het destilleerproces op te vangen, goed geïsoleerd te bewaren en te herbruiken.
  • Clusius Dutch Tulip Vodka is de winnaar van de The Guts Award 2018! Daarmee mochten zij zich 2018 ‘Het meest innovatieve bedrijf van Haarlemmermeer en Duin- en Bollenstreek’ noemen.