Kluswijs Katwijk

Ons bedrijf heeft al een lange geschiedenis. In 1966 heeft Cees Guijt de doe-het-zelf-winkel aan de Wassenaarseweg geopend. De slogan van ‘Doe Het Zelf Centrum’ was toen al ‘Zo raar kunt u het niet bedenken op gebied van de doe-het-zelf-er of het Doe Het Zelf Centrum heeft het voor u!’ en ‘Bij Guijt beter uit’. Dit geldt nu nog steeds! We horen vaak van klanten dat ze blij zijn dat wij producten nog wel hebben, in tegenstelling tot de grote bouwmarkten waar zij het niet konden vinden.

Kluswijs Katwijk is een lokale bouwmarkt, met een goed contact naar de bewoners/klanten. Er is veel aandacht voor een persoonlijk contact en advies. Met een Kiala-pakket punt en een AED punt vervult Kluswijs ook een lokale functie in Katwijk binnen. De eigenaar Huibert Guijt steunt lokale verenigingen en goede doelen en is vooral enthousiast bezig zijn pand te verduurzamen. Naast zonnepanelen, windmolenaandelen, LED-verlichting en aankoop van groene stroom probeert hij nu met een CO2 warmtepomp van het gas af te komen.

We lichten graag de punten uit waar Kluswijs Katwijk in uitblinkt:

  • Een (bovengemiddeld) duurzaam gebouw/bedrijfspand door zonnepanelen op het dak en de verwachte aanschaf van een warmtepomp op CO2 basis om van het gas af te komen. De winkel heeft sinds 2013 al LED-verlichting en het bedrijf koopt alleen 100% groen stroom in.
  • Kluswijs Katwijk richt zich op sponsoring van lokale verenigingen/evenementen, zo zijn ze de hoofdsponsor van de Oranjevereniging in 2016 geweest en sponsoren ze NL-doet.
  • Kluswijs Katwijk biedt stageplekken voor de praktijkschool en Pieter Groen en werkt samen met “steenrots” begeleid wonen voor re-integratie van bewoners.
  • Kluswijs Katwijk geeft overbodig materiaal gratis weg aan kringloopwinkels en particulieren die het nodig hebben.