Bakker van Maanen

Bij Bakker van Maanen zijn wij al 115 jaar lang de allerlekkerste met ambachtelijk brood en banket. De meeste recepten die wij hanteren zijn familierecepten die al jaren meegaan. En dat proef je! Zo hebben wij ons eigen unieke Duinenbrood, maar ook onze beroemde gevulde koek mag niet aan het lijstje van onze klassiekers ontbreken. Kom eens langs in één van onze winkels bij jou in de buurt of bestel onze lekkernijen gemakkelijk online!

Naast het maken van de lekkerste producten zijn wij ook bezig met het maken van verantwoorde keuzes. Om het iedere dag weer een beetje beter te doen. Zo vinden wij het belangrijk dat al onze bakkersproducten de juiste bestemming krijgen en dat onze bakkerij steeds een stukje duurzamer wordt. Benieuwd hoe wij dat doen? Lees in onderstaande tekst alles over onze duurzame initiatieven.

Tweedekans winkels
Elke bakker houdt aan het einde van de dag een aantal broden en banketproducten over. Deze producten zijn natuurlijk nog hartstikke lekker en goed om te eten, en verdienen wat ons betreft een Tweedekans. Reden genoeg om 2 Tweedekans winkels te openen.

In onze Tweedekans winkels krijgt brood en banket van gisteren letterlijk een Tweedekans. Tegen een flinke korting geven wij deze kwalitatief goede producten de juiste bestemming. Brood en banket van gisteren, niet alleen een voordelige maar ook een duurzame keuze. Je vindt onze Tweedekans winkels aan de Asterstraat in Katwijk en aan het Kooiplein in Leiden.

Voedselbank en Too Good To Go
Naast onze Tweedekans winkels, werken wij samen met lokale initiatieven zoals Dorcas en de voedselbank. Dagelijks halen zij op brood bij onze bakkerij, die verkregen is uit overproductie. Hiermee helpen wij gezinnen die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Én natuurlijk To Good to Go. Een landelijk initiatief waarbij voor een fractie van de originele verkoopprijs, producten die tegen de THT lopen worden aangeboden in een Magic Box. De inhoud van deze box is compleet afhankelijk van wat er die dag over is en dus altijd een verrassing.

Duurzaamheid in de bakkerij
Naast het tegenaan van voedselverspilling zijn wij dagelijks bezig met de verduurzaming van onze bakkerij. Zo onderzoeken wij hoe wij de warmtes uit onze ovens kunnen omzetten in energie, en hebben wij zonnepanelen aangelegd om groene energie op te wekken.

Duurzaam verpakkingsmateriaal
Ook zoeken wij naar manieren om ons plasticverbruik te verminderen. Daarom bieden wij in onze winkels jou de keuze om gebruik te maken van een herbruikbare katoenen broodzak, die wij speciaal hebben ontwikkeld als alternatief op onze plastic zakken. Natuurlijk staat het de klant vrij een eigen broodzak mee te nemen.

Én bieden wij de mogelijkheid te kiezen voor een kartonnen broodclip. Wanneer wij met elkaar compleet overstappen op deze kartonnen broodclip, dan besparen wij 1500 kilo plastic per jaar.